PPSC English Lecturer MCQs Solved Past Papers Solved Guess

English is a West Germanic language that was first spoken in early medieval England and is now a global lingua franca. Guess papers and solved papers have great importance and from here you get all books solved papers, Guess papers and past papers. You get complete detail about English book online free from here.

Named after the Angles, one of the Germanic tribes that migrated to England, it ultimately derives its name from the Anglia (Angeln) peninsula in the Baltic Sea. English is a very famous language and all students of the world read this subject with great interest. It is closely related to the Frisian languages, but its vocabulary has been significantly influenced by other Germanic languages.

  • PPSC Lecturer Islamiat MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Chemistry MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Economics MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Computer Science Past Papers
  • PPSC Lecturer Psychology MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Arabic MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Botany MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Zoology MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Sociology MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Geography MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Physics MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Philosophy MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Pakistan Studies MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer English Past MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Persian MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Journalism MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Urdu MCQs Solved Paper
  • PPSC Lecturer Punjabi MCQs Solved Paper

PPSC English Lecturer  MCQs Solved Paper & Solved Guess available online free here. You get many advantages from these guess and then obtain good marks in annual exam and also in test. All those candidates who are interesting to given PPSC test get many advantages from this paper and then obtain top marks in their test. Guess paper have also great importance and all candidates get many advantages from guess paper. Upcoming Jobs PPSC

PPSC English Lecturer MCQs Solved Past Papers Solved Guess

PPSC is a very famous test system in Pakistan which take exam for jobs. In this page we share with you PPSC English Lecturer  MCQs Solved Paper and this paper help you in your test.

PPSC English Lecturer  MCQs Solved Paper

  1. Anna and Tania went shopping, but __________ couldn’t find anything __________ liked.
    (A) they, those
    (B) they, them
    (C) those, they
    (D) they, they
  2. While UK has earned record revenue this year, __________ well behind in exports.
    (A) it still lag
    (B) it still lags
    (C) it lag still
    (D) it lags still
  3. Nuclear energy is __________ dangerous to be used widely.
    (A) so
    (B) such
    (C) too
    (D) that
  4. Cannon had __________ unique qualities _________ it was used widely in ancient times.
    (A) such, that
    (B) such, so
    (C) that, since
    (D) that, that
  5. If I have money, I __________ it tomorrow.
    (A) will purchase
    (B) would purchase
    (C) have purchase
    (D) have purchased
  6. She succeeded by __________ hard.
    (A) work
    (B) working
    (C) continuous work
    (D) continuous working
  7. I enjoy __________ tennis.
    (A) to play
    (B) plays
    (C) playing
    (D) to playing
  8. Katherine made her children __________ chores on Sunday.
    (A) make some
    (B) take some
    (C) do some
    (D) does some
  9. The departmental store is open __________ eight to seven.
    (A) by
    (B) from
    (C) between
    (D) during
  10. Most of the guests arrived __________ buses.
    (A) with
    (B) by
    (C) from
    (D) in

Answer: English MCQs Test
1. D
2. B
3. A
4. C
5. A
6. C
7. B
8. C
9. B
10.D

  1. On leaving the shopping plaza, Kate was robbed __________ purse.
    (A) by her
    (B) by hers
    (C) of her
    (D) of hers
  2. The man __________ you met is an anchorperson.
    (A) who
    (B) whose
    (C) whom
    (D) which
  3. If I had money, I __________ it now.
    (A) will purchase
    (B) would purchase
    (C) would have purchased
    (D) have purchased
  4. The woman __________ is standing by the table works in electronic media.
    (A) who
    (B) whose
    (C) whom
    (D) which
  5. You can go neither by train __________ by bus.
    (A) no
    (B) nor
    (C) or
    (D) and
  6. He is looking for accommodation __________ in flat or shared house.
    (A) both
    (B) until
    (C) neither
    (D) either
  7. Before designing a public park, the architect must __________ the public.
    (A) consider
    (B) considers
    (C) recognize
    (D) recognizes
  8. The house is large __________ is quite old-fashioned.
    (A) and
    (B) or
    (C) which
    (D) but
  9. When she was younger, she __________ five kilometers a day.
    (A) walked
    (B) had walked
    (C) has been walking
    (D) had been walking
  10. We need to find __________ method to solve this problem.
    (A) other
    (B) the other
    (C) another
    (D) others

Answer: English MCQs Test
11. C
12. C
13. B
14. A
15. B
16. D
17. A
18. D
19. A
20. C

  1. The students in our school are __________ in other schools.
    (A) smarter
    (B) smarter than
    (C) smarter than those
    (D) more smarter than
  2. Write down __________ your name and roll number.
    (A) both
    (B) either
    (C) neither
    (D) not only
  3. The number of web entrepreneurs __________ increasing every year.
    (A) is
    (B) are
    (C) has been
    (D) have been
  4. Compressed Natural Gas (CNG) burns less efficiently than gasoline __________.
    (A) burn
    (B) burns
    (C) should burn
    (D) would burn
  5. The man __________ wallet was stolen called the police.
    (A) who
    (B) whose
    (C) whom
    (D) which
  6. Oxygen can be mixed with __________ gasses such as Hydrogen, Nitrogen and Chlorine.
    (A) another like
    (B) another
    (C) the other
    (D) other
  7. The market is nearer to them than __________.
    (A) we
    (B) our self
    (C) us
    (D) ourselves
  8. If I had had money, I __________ it yesterday.
    (A) would purchase
    (B) would purchased
    (C) would have purchase
    (D) would have purchased
  9. He takes his turn, and she takes __________.
    (A) her
    (B) hers
    (C) herself
    (D) himself
  10. Kate, accompanied by her brother, __________ at the party.
    (A) is
    (B) are
    (C) was
    (D) were

Answer: English MCQs Test
21. C
22. A
23. A
24. B
25. B
26. D
27. C
28. D
29. B
30. C

  1. White ball __________ for the first time in the 1992 Cricket World Cup.
    (A) used
    (B) was used
    (C) had used
    (D) has been used
  2. I cannot come to see you _________ tomorrow.
    (A) by
    (B) till
    (C) until
    (D) unless
  3. The new information on dengue virus caused panic in the public and government __________.
    (A) like
    (B) likely
    (C) alike
    (D) dislike
  4. He has been living in Switzerland _________ two years.
    (A) for
    (B) since
    (C) from
    (D) until
  5. He paid the dining bill __________ a credit card.
    (A) with
    (B) by
    (C) in
    (D) for
  6. She is standing __________ her boyfriend.
    (A) with
    (B) by
    (C) in
    (D) for
  7. He did not give up __________.
    (A) hope
    (B) hopes
    (C) to hope
    (D) hoping
  8. __________ loosing the first match, our team has won the world cup.
    (A) Because of
    (B) In order to
    (C) Despite
    (D) In spite of
  9. __________ the bad weather, the outdoor party was rescheduled.
    (A) Because of
    (B) In order to
    (C) Despite
    (D) In spite of
  10. Everyone at the party __________ amazed by his performance.
    (A) is
    (B) are
    (C) were
    (D) was

Answer: English MCQs Test
31. B
32. C
33. C
34. A
35. A
36. B
37. D
38. C
39. A
40. D

  1. She __________ for the upcoming tennis tournament.
    (A) trains
    (B) is training
    (C) will train
    (D) is going to train
  2. There are some vacant rooms __________ in flats and shared houses.
    (A) both
    (B) between
    (C) either
    (D) neither
  3. I __________ New Zealand next year.
    (A) go
    (B) will go
    (C) am going
    (D) am going to
  4. The sun rises __________ the east.
    (A) in
    (B) on
    (C) from
    (D) towards
  5. I was watching a TV program, when he __________ in.
    (A) walk
    (B) walks
    (C) walked
    (D) was walking
  6. Nitrogen gas is in abundance __________ the Earth.
    (A) in
    (B) on
    (C) above
    (D) along
  7. We are planning __________ out to dinner tonight.
    (A) taking our guests
    (B) guests to take
    (C) guests taking
    (D) to take our guests
  8. The class teacher __________ Anna move to another chair.
    (A) allows
    (B) allowed
    (C) let
    (D) permitted
  9. She took lessons __________ how to swim.
    (A) learn
    (B) for learning
    (C) to learn
    (D) learning
  10. He devotes much of his time __________ for the future.
    (A) to planning
    (B) to plan
    (C) plan
    (D) planning

Answer: English MCQs Test
41. B
42. A
43. D
44. A
45. C
46. B
47. D
48. C
49. C
50. A

No comments.

Leave a Reply

error: Content is protected !!